NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop
Scripts

2Link.be / Dochters / Scripts / Weblog

Geplaatst 6 April 2008, 03:36

'Integratie weblog, forum en chatbox'
Momenteel ben ik bezig met een integratie van een weblog, forum en chatbox. Het doel is om een afgesloten leden gedeelte te krijgen met behulp van bestaande scripts en deze met elkaar te laten samen werken.

De website

De website zal uit eindelijk niet door mij beheerd worden. 'k Zal enkel technische ondersteuning geven. Om de eind gebruiker de website te kunnen laten beheren dient WordPress 2.5 als CMS systeem voor de website. Hiermee kan de eind gebruiker pagina's toevoegen en ook een blog beheren. Om downtime van de website te voorkomen mag de eind gebruiker niet alle instellingen veranderen. Met de WordPress plugin role manager stel ik de rechten van de eind gebruiker in en geef ik mezelf recht op alles.

Het forum

Als bron waar alle gegevens van de leden opgeslagen dienen te worden gebruik ik phpBB 3.0.0.  Dankzij WP-United v0.6.0-RC1 worden de registraties (die dus via phpBB gaan) automatisch in WordPress opgenomen nadat een gebruiker voor het eerst inlogd. Helaas is WP-United v0.6.0-RC1 nog niet helemaal compatible met WordPress 2.5 en helaas kunnen niet alle plugins van WordPress overweg met WP-United.

Problemen WP-United v0.6.0-RC1 en WordPress 2.5

De widgets van WP-United verschijnen niet en er moet iets aan WP-United gesleuteld worden om de widgets van WordPress in te kunnen stellen. De plugin cformsII voor WordPress zorgt voor foutmeldingen. Als de plugin is gedeactiveerd werkt in het admin gedeelte van phpBB 3.0.0. WP-United weer.

Het registratie formulier

Op de site van Computer Haters vond ik de eerste stap om een registratie formulier te maken. Het script van die site heb ik uitgebreid met meer velden, zoals adres gegevens en telefoonnummer. Tevens worden alle velden gecontroleerd op juistheid. Indien een veld niet juist is ingevuld, krijgt de bezoeker een mooie lijst te zien met wat er allemaal fout is gegaan en een link die nadat de bezoeker erop klikt een uitleg geeft over het betreffende invoer veld. Momenteel ben ik nog bezig om de fout afhandeling af te ronden. Het formulier bevind zich in de template directory van WordPress zodat deze mooi bij de website past zonder er veel aan te sleutelen. De afhandeling gebeurd via een ander bestand, zodat deze de functies van phpBB kan gebruiken.

Het inlog formulier

Tevens is op de site van Computer Haters een mooi voorbeeld te vinden voor een inlog formulier. Voor WordPress heb ik een template gemaakt dat als gebruikers niet ingelogd zijn, dat ze dan het inlog scherm te zien krijgen. Dit template gebruik ik alleen voor pagina's die voor leden bedoeld zijn. Bezoekers die niet ingelogd zijn kunnen de inhoud van de pagina niet bekijken.

De Chatbox

De chatbox van X7Chat is gemakkelijk te integreren in phpBB3. Sterker nog, alles gaat eigenlijk vanzelf zolang je de instructies maar volgt en geen fouten maakt. Het installeren van X7Chat versie 2.0.5.1 verliep dan ook vrij snel. Maar uiteraard wil ik dat de chatbox de stijl krijgt van de website. Hiervoor heb ik opnieuw een template aangemaakt voor WordPress. Het template laat de chatbox in een iframe zien. Het frame bestand van de chatbox zelf heb ik wat aangepast:
  geen logo;
  smilies onder het invoer veld;
  info scherm positie veranderd;
  button om uit te loggen verwijderd;
  copyright verwijderd en in het template geplaatst.
In het bestand voor de functies van templates (welke in de directory van de WordPress template staat) heb ik een template loader functie toegevoed welke wordt aangeroepen als een bezoeker op de chatbox pagina komt. Is de bezoeker reeds ingelogd dan verschijnt de chatbox, als de bezoeker nog niet is ingelogd dan verschijnt het inlog scherm die ik gemaakt heb zoals hierboven omschreven.

Korte samenvatting

Tot zo ver hebben we dus:
  een website met CMS systeem (WordPress 2.5). De eindgebruiker heeft beperkte admin rechten en de webmaster niet.
  afgesloten pagina's voor leden die geregistreerd zijn.
  een forum (phpBB3.0.0). De eindgebruiker heeft beperkte admin rechten en de webmaster niet. n punt waar gebruikers zich kunnen registreren (het forum).
  een chatbox (X7Chat). De eindgebruiker heeft net als de webmaster alle admin rechten.

ToDo


Website

Een simpel inlog scherm op elke pagina van de website plaatsen. Eventueel met een link naar het registratie formulier.

Formulieren

Fout afhandeling van het registratie formulier af ronden.
  De gebruikersnaam en het wachtwoord wordt nog niet gecontroleerd op toegestane karakters en lengte.
  Niet overal staat al een link voor meer uitleg.
  Meer functie's vinden die phpBB3 al standaard heeft om zo het script korter en overzichtelijker te krijgen.

Forum

Het forum redirect nu na het inloggen nog naar het forum. Deze redirect moet zo gemaakt worden dat mensen niet zien dat het inloggen via het forum gaat. De redirect url dus aanpassen en de tijd voordat de redirect wordt uitgevoerd op nul zetten. Heb ik al eerder gedaan en is vrij simpel aan te passen.

Chatbox

Beveiligen dat deze niet direct bereikt kan worden. Dus dat de chatbox alleen zichtbaar is als deze in WordPress wordt aangeroepen en dat de chatbox niet meer te bereiken is via de directe link.

Meer berichten

OnderwerpToegevoegd
Integratie weblog, forum en chatbox 6 April 2008, 03:36
Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be